reiki-slide1.jpgreiki-slide2.jpgreiki-slide3.jpg

Svi smo mi iscelitelji

LjUDSKO TELO je dizajnirano da samostalno konstantno i automatski odrzava svoje zdravlje; ono radi danju i nocu u cilju snabdevanja, revitalizacije, izgradnje, opustanja, ono uravnotezuje i leci samo sebe (uprkos nasim upornim nastojanjima da ovaj rad sabotiramo!). Pored toga, covek poseduje veliku snagu uma, koja moze biti svesno usmerena i koristene u svrhu lecenja.
healingNase ruke su posebno znacajne za ovo. Kad nas boli stomak, glava, kad imamo neki uboj, kad se posecemo..., svako od nas instiktivno stavlja svje ruke na povredjeno ili bolno mesto. Zasto? Postoji prirodni put koji vodi iz temena nase glave, preko srca, pa sve do nasih ruku, dlanova. Duhovna energija silazi kroz nase teme (tzv. krunska cakra), prolazi navedenom putanjom i pojavljuje se u nasim dlanovima.
Kao sto vec znamo, Reiki je energija koja dozvoljava i olaksava integraciju spiritualne energije u materijalni svet. Reiki je prisutan u svemu. Pa zasto onda nismo svi predajnici ove energije koja leci? Jesmo! -- barem potencijalno. Nakon rodjenja i dok smo jos bili bebe, svi smo bili mocni predajnici Izvorne energije (pretpostavljam da je to jedan od razloga sto svi vole decu).
 
Ali tokom vremena svi smo se ustalili na nekim nizim vibracijama fizickog sveta (proces je ubrzan i produbljen modernom civilizacijom i obrazovanjem), prosto smo "zaboravili" nasu vezu sa Izvorom. Nase prirodno stanje opustenosti i lagodnosti postalo je tenzija i nelagodnost. Prirodni tokovi energetskog strujanja kroz nase telo su postali blokirani i stagnirajuci.

img src=